top of page
  • TULE

Eesti Tulevikuerakond: rahvahääletus on vaja muuta siduvaks kohaliku poliitika kujundamisel











Tartu keskpark


Eesti Tulevikuerakonna Tartu piirkonna juhatus jälgib murelikult diskussioone südalinna kultuurikeskuse üle.


Pole kahtlust, et Tartu vajab juba ammu moodsat mitmeotstarbelist kultuurikeskust, kus asuksid ka praegu kitsastes ajast ja arust tingimustes läbi ajavad kunstimuuseum ja linnaraamatukogu. Selle rajamisega seotud uued investeeringud linna on mõistagi teretulnud.


Leiame aga, et nii kuluka objekti ehitamiseks peab linnavõim korraldama rahvaküsitluse, mis sisaldab nii selle koha valikut, kui ka võimalust kaasa rääkida nime valikul. Me toetame otsedemokraatiat ja leiame, et Tartu linna põhimääruses on vaja seadustada rahvahääletus ning selle tulemused muuta siduvaks kohaliku poliitika kujundamisel.


Käimasoleva vihase sõnasõja peamine põhjus kultuurikeskuse poolt ja vastu on linnavalitsuse viis asju ajada. Tahame võimulolijatele meelde tuletada, et linn ei kuulu linnapeale ega linnavalitsusele ega isegi võimul olevale koalitsioonile. Rahvaga nõu pidamata tehtud otsused, mis eeldavad ülisuuri kulutusi, suurendavad umbusku ja usaldamatust linnavalitsuse vastu. Nii võivad ka head ja vajalikud algatused, mida kultuurikeskuse rajamine kindlasti on, tekitada rahvas poolehoiu asemel kahtlusi ja vastasseisu.


Eesti Tulevikuerakonna Tartu piirkonna juhatus:


Heiki Lill, Vahur Kollom, Kaido Kallavus ja Märt Läänemets

22. aprill 2021

bottom of page