top of page
  • TULE

Teet Randma. Peatage Lasnamäe!


Teet Randma


Meie vabanemisel Nõukogude Liidu ikkest laulsime koos Ivo Linnaga «Peatage Lasnamäe», kuid vabas Eestis laieneb Lasnamäe endiselt, kirjutab ettevõtja Teet Randma.



Keskkonnaminister Mati Raidma otsusega vähendati Maarjamäe kaitseala Lasnamäe klindil nii, et Merko arenduse krundid jäid kaitsealast välja, mis on teinud võimalikuks mahuka Lahekalda elamukvartali arenduse Lasnamäe klindipealsele, kaitsealuse Aasnelgi levialale.


Lisaks plaanitakse Mustakivi tee pikendus läbi Kloostrimetsa Kose teeni, mis on nõukogude ajast pärit plaan, mille kohta pole tehtud kunagi ühtegi liiklus- või liikuvusanalüüsi, kuigi uus teepikendus lõikab läbi kesklinnasuunalised peamised transpordikoridorid, mida kasutavad ühissõidukid. See kahtlemata aeglustab kesklinnasuunalist liiklust ja tekitab ummikuid.


Lasnamäe klindipealne serv võiks jääda siiski rohealaks: selle lõhkumine rikub Tallinna vaadet merelt, mille üle me eestlastena oleme uhked. Roheluse asemel hakkavad turritama klindipealsel ühetaolised karpmajad.


Palju mõistlikum oleks planeerida ka uus Tallinna haigla Väo karjääri, kus kaevandamine lõpeb 2026. aastal ning linnaarenduslikult tekib küsimus: mida teha selle tohutu ja praegu trööstitu alaga, mis on elektrijaamade kõrval.



Postimees "Teet Randma: peatage Lasnamäe!", 7. november 2020 

bottom of page